Kalbant apie skanų gvakamolį, sotūs avokadai yra pagrindinis gausus gvakamolės gurkšnis, o kiti ingredientai yra padažo pagrindas. Tokie ingredientai kaip svogūnai, čili, žaliosios citrinos (kartu su druska ir neprivaloma kalendra) suteikia skonio platformą, panašią į sofrito.
Tai yra ingredientai, kuriuos naudojame keturių ingredientų gvakamolės recepte:
Ingredientų kiekiai nurodyti žemiau esančioje spausdinamoje recepto kortelėje.
Žinome, ką galvojate – druska ir kalendra padidina ingredientų skaičių daugiau nei keturis. Mums druska yra kaip vanduo – jos turi visi ir jos yra beveik visur kaip vanduo. Kalbant apie kalendrą, tai yra baigiamoji žolė, kuri yra visiškai neprivaloma. Mūsų receptas – mūsų taisyklės.
Avokadas
Norint pagaminti puikų gvakamolį, reikia vieno neperkamo daikto ir tas ingredientas yra prinokę avokadai.
Tiems, kurie nenaudoja juodų odelių vaisių kiekvieną dieną, sunokimas gali būti šiek tiek paslaptingas. Tačiau nesijaudinkite – nustatyti avokado sunokimą iš tikrųjų lengva. Tiesiog pajuskite vaisiaus dugną. Jei paspausite pirštus ir pasipriešinimas jaučiamas kaip glaistas, avokadas yra subrendęs.
Prinokusių avokadų paieška gali būti iššūkis, priklausomai nuo sezono ir gyvenamosios vietos. Tokiu atveju geriausia palikti avokadus saulėtoje vietoje virtuvėje arba šalia jos 5–7 dienas.
Dėl Patarimo
Pastebėjome, kad prinokę avokadai šaldytuve laikomi iki vienos savaitės arba ant prekystalio tris dienas.
Čili pipirai
Galite naudoti bet kokius šviežius žalius meksikietiškus čili, jei jie šiek tiek šildo. Serrano pipirus naudojame dėl jų intensyvaus pikantiškumo ir ryškaus, kandaus skonio.
Dėl Patarimo
Mūvėkite gumines pirštines ant rankos be peilio, kai malate serrano pipirus. Taip išvengsite per daug kapsaicino ant rankų ir akių deginimo.
Laimo sultys
Siekiama, kad gvakamolė turėtų rūgštinį užtrauktuką. Lime suteikia tą užtrauktuką.
Mūsų receptas prasideda nuo pusės žaliosios citrinos (apie 1/4 uncijos arba 1/2 šaukšto laimo sulčių). Į gatavą gvakamolę galite įpilti daugiau laimo sulčių, priklausomai nuo laimo dydžio.
Svogūnai
Nedidelis smulkinto svogūno kiekis gvakamolei suteikia papildomo kąsnio ir lengvą augalinį traškumą. Ketvirtadalis puodelio svogūno turėtų būti tinkama dviem ar trims vidutiniams avokadams.