Šiame įraše gali būti filialų nuorodų. Daugiau informacijos rasite mūsų privatumo politikoje.
1000 kartų geriau nei išsinešti! Švelni vištiena + daržovės dangiškame kario padaže. Patiekite ant ryžių, kad viskas apsemtų!
Mėgaujamės kiekvienu šio kario lašeliu. KIEKVIENAS LAŠAS. Ant baltųjų ryžių lovos (arba bet kokių ryžių/grūdų pagal jūsų skonį) galite leisti šiam dangiškam kokoso kario padažui visiškai prisigerti.
Su vištienos šlaunelėmis be kaulų ir sočiomis daržovėmis (jei reikia, nedvejodami įmeskite į šaldytuve likusias daržoves – grybus, žirnelius, brokolius, šparagines pupeles ir t. t.). O šviežiai spaustų žaliųjų citrinų sulčių, kalendros ir tailandietiško baziliko lapelių apdaila tiesiog perkelia tai į kitą lygį.
Patiekite ant ryžių, ant makaronų, ant visų dalykų.
PRIEMONĖS ŠIAM RECEPTUI
AR GALIU NAUDOTI VIŠTŲ KŪNELĖLES?
Taip, vištienos krūtinėlės čia tikrai gali būti naudojamos, tačiau vištienos šlaunelės turi daugiau tamsios mėsos ir didesnį riebalų kiekį, todėl vištiena bus sultingesnė ir kvapnesnė.
KOKIOS PIRMOSIOS RAUDONOS KARIO PASTOS REKOMENDUOJATE?
Aš asmeniškai myliu Mae Ploy (yra krevečių pastos). Tailando virtuvė taip pat yra puikus ir lengviau prieinamas daugelyje maisto prekių parduotuvių.
- 1 puodelis basmati ryžiai
- 1 ½ svarų vištienos šlaunelės be kaulų, be odos, supjaustyti 1 colio gabalėliais
- Košerinė druska ir šviežiai malti juodieji pipirai, paragauti
- 1 ½ šaukštai alyvuogių aliejus
- 1 vidutinio dydžio askaloniniai česnakai, kubeliais
- 3 šaukštai pomidorų pasta
- 3 šaukštai raudonojo kario pasta
- 3 gvazdikėliai česnako, malta
- 1 šaukštas šviežiai tarkuoto imbiero
- 1 (12 uncijų) gali nesaldintas kokosų pienas
- ½ puodelis vištienos sultinys
- 1 vidutinio dydžio raudonoji paprika, susmulkinti
- 1 vidutinio geltonumo paprika, susmulkinti
- 3 šaukštai kapotų šviežių kalendros lapelių
- 1 šaukštas kapotų šviežių tailandietiškų baziliko lapelių
- 1 šaukštas šviežiai spaustų laimo sulčių
Dideliame puode su 1 1/2 puodelio vandens išvirkite ryžius pagal pakuotės instrukcijas; atidėti.
Pagardinkite vištieną 1 arbatiniu šaukšteliu druskos ir 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų dideliame puode arba olandiškoje orkaitėje ant vidutinės ugnies. Įdėkite vištieną ir askaloninius česnakus ir kepkite, retkarčiais pamaišydami, kol vištiena tolygiai paruduos, maždaug 6–8 minutes.
Įmaišykite pomidorų pastą, raudonojo kario pastą, česnaką ir imbierą iki kvapo, maždaug 2 minutes.
Įmaišykite kokosų pieną ir vištienos sultinį; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Užvirinkite; sumažinkite ugnį ir troškinkite, kol šiek tiek sumažės, apie 7-10 minučių.
Įmaišykite paprikas, kol suminkštės, maždaug 5–8 minutes.
Įmaišykite kalendros, baziliko ir laimo sultis; pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Patiekite šiltą ant ryžių.